2007. szeptember 2., vasárnap

TÖLTÖTT PAPRIKA

Ali főzte az ebédet: nagyon finom töltött paprikát.
hozzávalók
a töltelékhez:
1 kg darált hús (most fele marhahús volt, fele sertéshús),
egy fej hagyma,
25 dkg rizs,
só, paprika (esetleg bors)

15-20 db színes paprika
8-10 paradicsom
egy nagy konzerv sűrített paradicsom
víz, hogy éppen ellepje,

zeller, babérlevél

Mi a sütőben, zárt cserépedényben sütjük.

Ali a paprikákat megtölti, és egy lyukat szúr bele az újjával, beleteszi a cserépedénybe a paprikákat, ráteszi a négybevágott paradicsomokat, zellert, sürített paradicsomot, sót, babérlevelet és annyi vizet, hogy éppen ellepje.
200 fokon kb egy órát süti, a végén leveszi a tetejét, hogy megpiruljanak a paprikák.

1 megjegyzés:

Csilla írta...

Néhány kanál zakuszkával összekevertem a rízst egy tojást tettem hozzá és ezzel töltöttem meg a zöldpaprikákat. Egy lábosba kellett állítanom a félig megtöltött paprikákat(mert a töltelék hígra sikerült)ráöntöttem egy darabolt paradicsom konzervet és annyi vizet hogy ellepje Só és zöld borsikafű(ez volt itthon).Felforrás után 20 perc egészen kis lángon.Amikor készen lett,kicsit hígnak tünt a paradicsom mártás,ezért egy kanál
lisztből kevés vízzel sűrű pépet kevertem majd néhány kanál meleg paradicsommártással felhigítva a forrásba levő paradicsomhoz adtam.(Ez a hőkiegyenlítés a jó habarás trükkje,tanultam a paprikatv-ből)Nagyon izlett Zsigának,Dédinek és persze nekem.Gondolom ha éppen nem tudtok a zakuszkával mit kezdeni ez is egy ötlet.Szia,puszi Mindőtöknek:Csilla