2007. szeptember 25., kedd

ZÖLDSÉGES RAKOTT KELKÁPOSZTA

Kevés vízben megpárolom a zöldségeket (répa, fehérrépa, végül hozzáteszem a kelkáposztát. Mindent egészben hagyok, kivéve ha nagyon vastag a répa, akkor azt négybe vágom).
A zöldségeket kiveszem, ugyanebben a vízben megfőzöm a rizst.
Egy tűzálló tálat kivajazok, megszórom zabpehellyel, beleteszem a rizst.
A lábasban, amiben a rizst főztem gyorsan megdinsztelek egy nagy, karikákra vágott hagymát, tesszek rá két-három paprikát, majd két-három paradicsomot. Ezt a lecsót a rizsre öntöm, hogy ne legyen száraz.
A tetejére a kelkáposztát, és leöntöm tejföllel, amibe előzőleg belekeverek egy tojást, sót, fokhagymát. Reszelek rá ementáli sajtot és megsütöm.

Nincsenek megjegyzések: