Friss, ropogós salátával valódi élmény volt és a gyerekek is ették:)
1 bögre aszalt tönköly
1 hagyma
1 paprika
2 paradicsom
3 répa
3 újkrumpli
6-8 gomba
petrezselyem, só, babérlevél
A tönkölybúzát éjjel beáztattam.
Olajon a karikára vágott hagymát megdinszteltem, hozzáadtam a karikára vágott paprikát, a felkarikázott répákat és fedő alatt pároltam egy-két percig.
Beletettem a tönköly szemeket, a babérlevelet, kicsit pirítottam, felöntöttem kevés vizzel (többszor adtam hozzá, mindig csak keveset egyszerre), befedtem.
Hozzáadtam a gombát és a felkockázott újkrumplit, a felvágott paradicsomokat, sóztam és amikor lezártam, rászórtam a petrezselymet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése