180 g tk búzaliszt
180 g barnacukor
1 bő teáskanál sütőpor
1 fél teáskanál őrölt vanília
1 teáskanál ecet
5 evőkanál olaj
2 egész kezeletlen citrom leve+héja
kb 1 dl víz
(az eredeti receptet itt találtam, 220 g cukrot ír! Szerintem még ez is BŐVEN elég volt, lehet, hogy legközelebb még többet veszek el belőle).
A száraz összetevőket elkevertem és hozzáadtam a többit, kikent, lisztezett formában 180 fokon kb 25-30 percig sütöttem.
Ezt ugyan magunknak készítettem, de csak azért, hogy kipróbáljam, mielőtt sütök egyet az évzáró piknikre (iskolai évzáróra vállatam be 3 házi süti elkészítését és ezt gondoltam ki a háromból egynek), ezért tettem rá citrommázat is, úgy mégis elegánsabb (csak magunknak nem tettem volna), ami azért nem fehér, mert barnacukorból van.
A máz:
fél citrom leve
sok, kb 90 g porcukor.
nagyon alaposan összekevertem (sűrű massza), kicsit tűz fölött meg is melegítettem (nem kell, hidegen is tökéletes, nekem így szebb - volt kontroll kísérlet, kipróbáltam így is, úgy is, persze, csak egy sütin volt a kétféle máz). Miután rátettem, pár órát hagytam, utána vágható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Szia Ági!
Tegnap megsütöttem a sütit, dupla adagot, de csak fele cukorral és még így is túl édes volt. Egyébként mindenkinek ízlett!
Jó, hogy írod, akkor legközelebb én is még bátrabb leszek:). Az eredetit felezted vagy a 180-at?
A dupla adaghoz 200 g cukrot adtam. Ugye a mázat már a hideg sütire kell tenni? (Senki se nevessen, még sosem mázaztam:-)) Én még melegen tettem rá, el is tűnt azonnal, bár az íze finom lett, "feldobta":-)!
Nyagi, nézz be hozzám légyszi! Meglepetés érkezett!
Én is megsütöttem, és nagyon finom lett, én mézzel csináltam, cukor nélkül. Köszi a receptet.
Megjegyzés küldése