500 g eper
500 g rebarbara
(1 dl folyadék, szegfűszeg, 1 evőkanál pornádcukor)
500 g mascarpone
5 evőkanál nádcukor
1,5 dl felvert tejszín
babapiskóta
a tetejére mandulaforgács
A tejszínt a cukorral felvertük, hozzákevertük a mescarponéhoz.
A felkockázott rebarbarát 1 dl csipkebogyóteábam egy kanál finomítatlan cukorral felfőztem, de csak annyira, hogy ne essen szét (érdemes az alsó, keményebb részét kisebbre kockázni, mint a tetejét).
1 sor piskóta
rá a rebarbara
rá a mascarpone fele
rá az eper
rá a mascarpone másik fele
a tetejére mandula
minél többet áll a hűtőben, annál jobb.
A rebarbarához nem érdemes szerintem több cukrot tenni, mert így finom, hogy savanyú.
Az eredeti recept egy bioboltos szórólapról van, de ők felvert tejszín helyett 2 tojássárgáját és a két tojás felvert fehérjét keverik a mascarponéhoz, csipkebogyótea helyett pedig vörösborban párolják a rebarbarát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése