
20 g tk búzaliszt
250 ml tej
1 tojás
1 csipet só
2 evőkanál olaj
300 g spenót
fokhagyma, bazsalikom, só, egy evőkanál parmezán
kb 150 g fetasajt (kecske)

A palacsintatésztát összekevertem és hagytam állni kb 30 percet, majd kisütöttem (ebből az adagból csak nyolc palacsinta lett, de nagyon laktató, mi sok salátát ettünk mellé).
A spenótot egy kanál olivaolajon megdinszteltem, összeturmixoltam, hozzákevertem a fűszereket, a fetát és megtöltöttem a palacsintákat.

2 megjegyzés:
Szia Ági,
mit jelent a német receptekben a "dag"? Próbáltam szótárban rákeresni, de nem találtam.
Ebben a palacsintában összesen 50 g a lisztféle? Annyira jól néz ki, és van már kész párolt mángoldom, szeretném kipróbálni tojás- és sajtmentes változatban, bár a család nem nagyon örült az ötletnek...
Szia Timi,
simán deka:) és igen, ez egy kis adag, legalábbis én az eredeti felét csináltam és nem lett belőle sok, csak pár darab. Nálunk szerették a lányok, de ők egyébként is mindenhogy szeretik a spenótot is meg a palacsintát is;)
Megjegyzés küldése