300 g túró
kb 3-4 evőkanál reszelt parmezán
3-4 gerezd fokhagyma
sok-sok friss bazsalikom
2 evőkanál olaj
1 tojás
só
leveles tészta
Az olajon megdinszteltem az apróra vágott fokhagymát, hozzáadtam a spenótot, a bazsalikomleveleket, a túrót, a parmezánt, levettem a tűzről, sóztam és belekevertem a tojást.
Amikor kihűlt, összeturmixoltam, hogy homogén legyen (a massza nem folyik, ez fontos).
Bolti leveles tésztát használtam, kis téglalapokra vágtam, tettem az egyik felére egy-egy kupac spenótot, félbehajtottam, a széleit összenyomkodtam, a tetejüket nagyon vékonyan bekentem olajjal és betettem a forró sütőbe. Szonja szerint ez egyszerűen isteni (szerintem is:).
Ehhez a mennyiséghez 2 csomag (2 * 275 g) tészta kell és egy kevés spenót még ki is maradt.
3 megjegyzés:
Hű, de jól hangzik... Megint nagyon klassz recepteket olvashatunk nalad :)))
Orsi
Orsi, köszi:)
szerintem ez tényleg gyerek-barát ebéd és a bazsalikom-spenót együtt annyira finom...
Mondjuk, lehet egy picit kevesebb is a töltelék, mert nekem kimaradt valamennyi, de azt másnap tésztával megették.
Ez nagyon kedvemre való- spenót tésztában....Finom!!!
Megjegyzés küldése