2009. június 16., kedd

BAKLAVA

1 csomag rétestészta
60 g mandula
60 g mogyoró
60 g dió
(mind durvára vágva/őrölve)
40 g vaj
3 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál kardamom
vanília


szirup:
40 g barnacukor
fél citrom leve
1 dl narancslé
1 dl víz

A rétestésztát kinyújtva három egyenlő részre osztottam, a többi hozzávalót összekevertem.
Egy réteg tészta, egy réteg mézes mag... (háromszor).
200 fok, kb fél óra.
A még meleg sütire a már kihűlt szirup 2/3 részét ráöntöttem, a maradékot mindenki a saját tányérján.
Eléggé pici darab a süti, de a magok miatt nagyon laktató és nem annyira tömény, mint a hagyományos, igazi baklava (egyszer egy bolgár biológus lány csinált nekünk egy adag baklavát, nagyon finom volt, de elképesztően édes, ez meg sem közelíti...).

2 megjegyzés:

trinity írta...

Tudod, mióta készülök rá??? Hiába tömény-én imádom!!!!!Muszáj megsütnöm.....

agnes írta...

Hát, azért ez nem az igazi:), de nekem így jobb, hogy nem annyira édes. Egyébként a férjem is imádja a baklavát és ez a változat is nagyon ízlett neki.