60 g mandula
60 g mogyoró
60 g dió
(mind durvára vágva/őrölve)
40 g vaj
3 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál kardamom
vanília
szirup:
40 g barnacukorfél citrom leve
1 dl narancslé
1 dl víz
A rétestésztát kinyújtva három egyenlő részre osztottam, a többi hozzávalót összekevertem.
Egy réteg tészta, egy réteg mézes mag... (háromszor).
200 fok, kb fél óra.
A még meleg sütire a már kihűlt szirup 2/3 részét ráöntöttem, a maradékot mindenki a saját tányérján.
Eléggé pici darab a süti, de a magok miatt nagyon laktató és nem annyira tömény, mint a hagyományos, igazi baklava (egyszer egy bolgár biológus lány csinált nekünk egy adag baklavát, nagyon finom volt, de elképesztően édes, ez meg sem közelíti...).
2 megjegyzés:
Tudod, mióta készülök rá??? Hiába tömény-én imádom!!!!!Muszáj megsütnöm.....
Hát, azért ez nem az igazi:), de nekem így jobb, hogy nem annyira édes. Egyébként a férjem is imádja a baklavát és ez a változat is nagyon ízlett neki.
Megjegyzés küldése