2009. június 25., csütörtök

TÚRÓS KUKORICAGOMBÓC MANDULÁVAL

2 dl kukoricadara
5 dl víz
(a víz szűken mérve!)
500 g túró
2 evőkanál barnacukor
vaníliakivonat
durvára őrölt/ vágott mandula
joghurt
méz
ribizli


A forró vízbe szórtam állandó keverés mellett a darát, lassú tűzön sűrűre főztem, belekevertem 2 kanál cukrot és a tűzről levéve a túrót.Egy serpenyőben szárazon megpirítottam a mandulát, a langyos masszából gombocokat formáltunk, megforgattuk a mandulában, mézzel elkevert joghurttal és ribizlivel ettük.
Alapötlet a túrós kukoricagombóchoz innen.

4 megjegyzés:

Osoa írta...

Hú, de jól hangzik!
Jók ezek a kukoricadarás receptek, édesen ritkán esszük, de ezt ki fogom próbálni :)
Orsi

Réka írta...

Szia Ági!

Megcsináltuk ezt a receptet és NAGYON finom lett. Íze, mint a túrógombócé, de sokkal egészségesebb. :) Mivel nálunk dió volt itthon, azt pirítottam, és abba, illetve kókuszba forgattuk. Mindkettő finom lett, sőt még "kopaszon" is jó! Köszönjük a receptet!!!

agnes írta...

Réka,
örülök, hogy nektek is is ízlett:)
nálam a hatalmas előnye a hagyományos túrógombóchoz képest az, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen készül...

Réka írta...

És nem lehet elfőzni sem! A túrógombóccal már sikerült párszor beégnem... :)