2009. június 3., szerda

SPÁRGA ZSÁZSACSÍRÁS RICOTTÁVAL



















zöld spárga
zsázscsíra
3- 4 evőkanál ricotta (lehetőleg kecsketejből)
2-3 evőkanál joghurt
1 kezeletlen citrom felének a reszelt héja


A spárga alsó harmadát krumplipucolóval vékonyan lehámoztam, bambuszgőzölőben megpároltam.
A ricottát elkevertem a joghurttal, sóval, citromhéjjal, hozzáadtam a csírát.
(A spárga finom kevés citromlé + oliva keverékével leöntve is, én most nem tettem rá semmit)

A csajok nagyon szeretik az összes csírát, különösen a mungóbabot és a búzát, szendvicsen vagy csak simán "legelni:)" az asztal közepéről. A zsázsacsíra az egyetlen, ami sosem sikerül nekünk itthon, legalábbis nem olyan jól, mint az, amit boltban veszünk (valahogy olyan zselések lesznek itthon a magok a víztől, aztán nagy része ki sem csírázik), de egyébként gyakorlatilag egész évben, minden boltban lehet kapni pici papírdobozokban és nagyon finom.

2 megjegyzés:

Kicsoda írta...

azt hittem csak en csinaltam valamit rosszul a zsazsaval, mert ugyanez tortent. Megyek is aztatok egy kis magot:-)

agnes írta...

jó tudni, hogy nem csak én szúrom el:D
akkor nem (csak) velem van a baj, hanem a zsázsával (is)...