2007. október 10., szerda

PÓRÉHAGYMATORTA

A tésztához (Ali zsírtésztának hívja:-):
125 g teljes örlésű liszt
125 g fehérliszt
125 g margarin
3-4 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál hideg víz
pici só
A tésztát gyorsan összegyúrom, beteszema hűtőbe. Amíg pihen...

serpenyőben megpárolom kevés olajon a póréhagymát és a piros húsú paprikát (tettem hozzá egy kicsi cukkinit is, mert a hűtőben találtam).
Adok hozzá sót, főzőtejszínt, szerecsendiót,
reszelek bele kevés sajtot.
Felverek egy tojást, majdnem az egészet a zöldségekhez teszem, de hagyok, hogy a tészta tetejére is jusson.

A tésztát két részre osztom, kinyújtom, kibélelek az egyik felével egy kapcsos tortaformát, beleteszem a tejszínes masszát, a tetejére a másik felét (ha marad ki tészta, mint itt nekem, akkor díszítem).
A széleit összenyomkodom, a tetejét megkenem a maradék tojással, megszurkodom villával és meleg sütőben készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések: