2008. január 4., péntek

KUKTÁBAN BABLEVES

Kaptunk Nagyitól egy kuktát, így mostanában idő- és energiatakarékosan fogunk főzni:-)
A recepteket nem azért írom le, mintha nagyon extrák lennének, hanem, hogy megmaradjon nekünk, minek hány percre van szüksége a kuktában. Amúgy azért nem gondoltam soha, hogy szeretnék kuktát, mert alapvetően szeretem látni, ahogy készül az étel, de nagyon elégedettek vagyunk vele, mert valóban nagyon kevés energia kell hozzá és lenyűgöző az eredmény...
Így készült a bableves:
A babot felforraltuk a kuktában, a nem zárós fedő alatt, leöntöttük a vizet, majd tettünk hozzá újat, a piacon vásárolt füstölt oldalast, sok egész répát, egész krumplit, zellert, sót és szisszenés után 20 percig főztük takarékon. Amikor már ki lehetett nyitni (amit türelmetlenül vártunk), akkor beletettük a paprikás rántást és a csipetkét, amit Panka jóvoltából kétszer kellett megcsinálniuk a lányoknak és felforraltuk (amikor először készen lettek, akkor jól visszagyúrta egy nagy gombóccá).
Az egész folyamat nem volt egy óra sem és minden nagyon finomra főtt.

Nincsenek megjegyzések: