2008. július 30., szerda

KÖLESSÜTI

1 bögre köles
3 bögre folyadék (víz, vagy pl. 1 tej + 2 víz stb.)
méz
+
fűszerek, (aszalt) gyümölcsök, magvak
Egy tűzálló tál aljára szórom a kölest, meglocsolom mézzel és ráöntöm a meleg folyadékot. Szórok bele fahéjat, egy kiskanál vaníliás cukrot (igazi vanília barna nádcukorban). Persze lehet bele bármit tenni (mazsola, alma, dió, mandula...).
Beteszem az előmelegített sütőbe kb. 170 fok, fél órág befedve sütöm, ha ekkora nem szívja még magába a vizet, akkor fedő nélkül még 5-10 perc, ha kihűt, szeletelhető.

5 megjegyzés:

Dulmina írta...

Ha van egy szabad perced, nézz be hozzám, vár egy kis meglepetés :)

Lívi írta...

Na, most derül ki, hogy Dulmina megelőzött... Nem baj! Az én díjam is hozzátok ment: http://szoszmosz.blogspot.com/2008/08/ilkuchttl-kaptam-ma-ezt-djat-aki-ezek.html

Lívi írta...

Szilvával, mandulával, fahéjjal sütöttem meg. Osztatlan sikert aratott a cserkésztáborban - bár ott bármilyen édesség elfogyna :-) De tényleg finom volt, én is megkóstoltam. És szinte semmi munka nem volt vele! Köszi a receptet! :-)

agnes írta...

Livi, tudom. reggel olvastam:)))

Mária írta...

Üdvözöllek ismeretlenül is. Mária vagyok.
Én a szilvalekvárt rásütöttem a tepsiben ( persze a sütés vége felé kentem csak meg ), aranymazsolát tettem bele, csoda finom és egészséges. Legnagyobb bajom, hogy most már nincs szilvalekvárom. Meg kellene tanulni főzni szilvalekvárt?