2009. április 20., hétfő

ASZALT TÖNKÖLYÖS MINESTRONE LEVES

250 g aszalt tönköly

póréhagyma
répa
zellerszár
gomba
cukkini
borsó
konzerv paradicsom

só, bazsalikom, fokhagyma, garam masala

Az aszalt tönkölyt előző éjszaka beáztattam, olajon a póréhagymával együtt megdinszteltem, fölöntöttem vízzel és kb. 15 percig főztem (amíg a zöldségek megtisztításával megbirkóztam). A többi zöldséggel együtt készre főztem, a konzerv paradicsomot, cukkinit, borsót a legvégén tettem csak bele.

3 megjegyzés:

Osoa írta...

Ági!

Nagyon szeretem a receptjeidet, nálunk is sok bevált már :)
Az aszalt tönkölyről még nem hallottam... Ilyen néven kapható?
Orsi

agnes írta...

Szia Orsi,
én is nemrég találtam rá, szerintem a DM-ben is van talán, "Grünkern" a neve. A "zöld tönkölymagmagot" érés előtt learatják és szárítják, aszalják.
Mondjuk, ha nem találsz ilyet, biztos, hogy nagyon tökéletesen helyettesíti bármilyen érett búzaszem is.
Ez így nagyon laktató leves, szinte egytálétel, remélem, tetszeni fog;)

Osoa írta...

Köszönöm! :)
Megnézem Dm-ben, kíváncsi vagyok.
És természetesen kipróbálom valamilyen gabonával.

Orsi