2007. november 18., vasárnap

RÉPÁS ZSÖMLE

450 g teljes kiörlésű tönkölyliszt
200 g finomliszt
kb 2 db (200 g sárgarépa)
5 dl tej
50 g élesztő
75 g margarin
fél evőkanál só
joghurt


(A recept szintén Szilvától van)
A sárgarépát durvára reszeltem.
A langyos tejbe kevertem az élesztőt, a sót, a répát. Hozzáadtam a lisztet és végül a margarint.
Amikor kétszeresére kelt, 2 rudat gyúrtam belőle, ezeket egyenként hat részre osztottam, lisztes kézzel zsömléket formáltam, a sütőlemezen még hagytam kelni, a tetejüket joghurttal megkentem, magokkal megszórtam és 200 °C-os sütőben 30 perc alatt mgsütöttem.

5 megjegyzés:

Lívi írta...

Na, megcsináltam!
Finom lett, gyorsan fagyasztottam is le belőle :-)

Neked is ragadós-nyúlós a tésztája? Én alig tudtam vele dolgozni, a formálás annyi volt, hogy kupacokat "placcsintottam" a tepsire. De nem volt itthon tönkölyliszt, úgyhogy sima búzalisztből csináltam (mármint teljes kiörlésű volt, csak nem tönköly). Lehet, hogy azért lett ilyen?

agnes írta...

((valamiért nem tudtam küldeni az előző beírást))
ha egy kelt tészta kezeletlennek tűnik nekem, akkor nagyon lisztes deszkára borítom, megfordítom, így minden oldala elég lisztes ahhoz, hogy nyújtsam, formáljam. Kettőből egyszer pont így jártam a zabpelyhes baguettel, pedig ugyanazok voltak az arányok - el sem akartam hinni, hogy lesz belőle valami, végül jó lett, de közben nagyon reménytelenül folyt és ragadt a tészta. Szóval az én tapasztalatom, hogy nem szabad ilyenkor sajnálni a lisztet:-)

Névtelen írta...

情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫

Unknown írta...

Megsütöttem, finom lett, csak kicsit édes. Lehet, h ennek édesnek kell lennie?

Unknown írta...

Ja, és odaégett az alja (Zanussi gázsütő), 20 perc sütés után ki kellett vennem. Lehet, h a gáz ilyen rossz minőségű. Így is hetek óta emlegeti anyukám, neki sütöttem a karfiol krémleveshez! :D