![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWljw_XqynZCZq_CEVOQy4GDoSHDStwLGc0Ms7G70_ytu2tufOn6LVpUCOD4gfGJh8v7qwkSAFGzlyHsPhv4fggmj_PfdkVxJMEN0qjUgSV8xSycrSTpKL6RPuRJGtAKFZ9c73uo3-Fu8/s320/almatorta.jpg)
Panna szülinapjára almatortát sütöttem.
20 dkg finomliszt
12 dkg vaj
1 tojássárgája
csipet só
1-2 evőkanál hideg víz
((1 kávéskanál cukor))
ezt az omlós tésztát gyorsan összegyúrom, beteszem a hűtőbe (folpackban, hogy ne száradjon ki), majd kb egy óra múlva kibélelek vele egy tortaformát, az aljára párszor villát szúrok, előmelegítem a sütőt (180 fok).
Az almát meghámozom, cikkekre vágom, körbeteszem, és berakom a sütőbe.
Közben a héját megpárolom 2 citrom kifacsart levében (+ 2 evőkanál víz vagy gyümolcstea - nálam épp az volt-)
amikor a héjak szép puhák, alaposan lecsöpögtetve kis szűrővel kiveszem (fantasztikus ilata van), teszek bele barnacukrot, és ezt a szirupot a kész tortára locsolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése