![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4M1h6NbhEu3wK8DqKdRbJAKbpYSiLUW34l_Jj2kzZ463VtR5g-HO_XHV8grZ9bGxy0uVXtZXa5ACMf5NTyuEqM-RxZ4RmzNOjPKY30RG-JNMVaeMhj33Ud0GUCdE_v18WlceA-kh_q9A/s320/hokkaido4.jpg)
Én otthon ezt a tököt még sosem láttam (pedig állítólag nagy piacokon van), itt viszont tavaly ősszel, télen vendégségben többször is ettünk és nagyon finom volt. Ali a héten valamelyik nap ezzel jött haza a boltból (
a kép rossz, a valóságban nem piros, hanem gyönyörű narancssárga):![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEilBmLQmNMavLyWZPrUY2CI5RVyLqtZcssvVyvaLF5QBb-miLlsKHY3Dlr4XtmXKmXdv_c_XJzyhzlxTv-ObQ5xpgxExrLacQ0913gb7_A-5HxDgsss_dsDS-xhp16WOOgpJeU0I3u7OXk/s320/hokkaido.jpg)
Aztán megkérdezte Bori egyik barátnőjének a mamáját, ő hogy csinálja a finom krémlevest, nagyjából követtem a receptjét (ő tejszínt önt hozzá, én azt kihagytam illetve gyömbért reszel bele a só és a bors mellé fűszerként, én ezt sem tettem). Szerintem bárhogy finom lesz, a lényeg a tök:).
Fantasztikusan melengető színek és ízek az ilyen borongós, esős napokra...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWRYABZi6-8jkPlehiGAG5cHTTxble_uZP6o0Z8L9ZUvnt5QZSP0BX0-rdpinecdmULfTajeTSMQX01OqjZscfClkxcSrZkB4G0ZwuuLzlJtySiKxtQkcahQzhIkRCUMxQR5QsLiN9CAw/s320/hokkaido1.jpg)
A tököt megmostam,
héjastól felkockáztam, beletettem egy lábasba, meglocsoltam kevés olivaolajjal, tettem hozzá egy nagy, kockára vágott krumplit és hagytam fedő alatt puhulni. Idővel kis vizet öntöttem rá, majd megszórtam Alnatura-s (DM) zöldségleves-porral, kevés sóval, egy kevés curryvel és hagytam, hogy teljesen puha legyen (meglepően gyorsan az lett).
A végén még víz, összeturmixoltam és kész. Gyors volt és lenyűgöző. (a hosszú sütőtökből nem szeretem a krémlevest, mert az édes. ez más).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiB2RJgX8TpgpSaD7O2vb8I4Yu3c_7fUdbx_E8n-6Yuc4fdvH_fZ_KRm57mgZYTblaLOtN_qlUGQNee_013AvSVAqOJRdvXwKgrI8uIOUymY4-cSjPjHLks9M0IS1of7jQXXGa8Ofi47RQ/s320/hokkaido3.jpg)
Egy serpenyőben szárazon folyamatos mozgatás mellett pirítottam kovászos rozskenyérből kockákat, amikor szép színe volt (és mellesleg fantasztikus illata), akkor nagyon kevés olivaolajjal meglocsoltam, de tényleg épp, hogy csak...
Hozzá a "második": 4 savanyú almát héjastól lereszeltem (nagylyukún), tettem hozzá 3-4 maréknyi zabpelyhet, egy kevés tejet és mert még hígnak láttam, egy kis teljes őrlésű tönkölylisztet, fahéjat, mást nem.
Serpenyőben kevés olajon egy kanállal szaggatva kisütöttem.
1 megjegyzés:
Mi is nagyon szeretjük, én zöldbabbal kuszkuszt is szoktam csinálni belőle, ill. Zsombornak ez lett a második étele az anyatej után és nagyon ízlik neki. Nem pürésítem,csak megpárolom egy pici vízben só nélkül és megeszegeti a kockákat.
Megjegyzés küldése