2009. május 27., szerda

FOCACCIA

A recept megint egy Rapunzel szórólapról származik, a boltból jött velem haza.
Salátával tökéletes, gyors ebéd vagy vacsora.
600 g liszt (nálam fele teljes, fele fehér volt)
1 teáskanál só
2 evőkanál oliva olaj
42 g élesztő (itt annyi egy kicka)
450 ml langyos víz
fekete olivabogyó
Ha lett volna itthon friss rozmaring, azt is tettem volna bele...
A liszt közepébe mélyedést vájok, belemorzsolom az élesztőt, öntök rá vizet, amikor kész a kovász, összegyúrom a tésztát a sóval, olajjal együtt, egy órát pihentetem.
A sütőt előmelegítem 250 fokra.
Lisztezett kézzel tenyérnyi gombócokból lapos kis kenyérkéket készítek, teszek bele olivabogyót (vagy/és rozmaringot, vagy/és fetakockákat, vagy/és szárított paradicsomot) és a forró sütőben néhány perc alatt készre sütöm.
Mi tökmagolajos salátával ettük.

1 megjegyzés:

Kata írta...

Jó reggelt!

Kiosztottam a sapkáimat, gyere, nézz be hozzám Te is! :o)

Köszi!