2010. április 3., szombat

DUPLÁN MEDVEHAGYMÁS HÁZI LAPOSMETÉLT



A tészta:

500 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 ml víz
50 g étolaj
3 tojás
az előző receptben leírt sós, olajos medvehagymából 2 evőkanálnyi

A pesto:

1 maréknyi mandula
1 maréknyi tökmag
5-6 evőkanál sós medvehagymakrém
3-4 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál tökmagolaj
1 evőkanál reszelt parmezán
1 citrom leve



A tésztát Ali csinálta, a csajok tésztavágó géppel nyújtották, vágták (hű, közben volt nagy veszekedés, hogy ki tekerje, meg nagy bőgés, mert Juli nyersen akarta megenni a tésztát, mi pedig nem hagytuk neki...).
A pestohoz minden beledobtam a konyhai aprítóba, homogén massza lett (és meglehetsen erős ízű).

Nincsenek megjegyzések: