2010. május 3., hétfő

PADLIZSÁNOS TEJFÖLÖS LEPÉNY medvehagymával



Mostanában, amikor a kicsikkel sétálunk reggelente az erdő mellett, mindenütt látjuk, hogy virágzik a medvehagyma. Ilyenkor már nem ehető (már vagy másfél-két hete nem), de szépek a fehér virágok. Pár napja ahogy ránéztem, eszembe jutott, hogy a szezonban elfelejtettem az egyik kedvencünket, a medvehagymás tejfölös lepényt (amiről most látom, hogy tavalyelőtt recept is került ide a blogra, de nem baj, elfér még egy, mert padlizsánnal minden egészen más:) úgyhogy az eltett madvehagymát használtam és tudom, hogy ciki, de a héten kétszer is (na jó, ez már tényleg nagyon kínos, de az az igazszág, hogy ha jól belegondolok, nem is kétszer, hanem háromszor) sütöttünk, (csak hogy mentegessem magam: harmadszorra Ali) mert hihetetlenül egyszerű ebéd:
a tésztát összekeverm, mielőtt elindulunk délelőtt sétálni, 5 perc
amire hazaérünk, megkel a tészta, azonnal maximumra tekerem a sütőt
kezet mosunk, előveszek egy pohár tejfölt, belekeverek két nagy teáskanál megvehagymát
közben olivaolajon megsütöm a padlizsán szeleteket (mindig kevés olajon szeretném, de valamiért issza az olajat, ez az egy bajom van vele, amúgy az egyik nagy kedvencem)
kinyújtom a tésztát, ráöntöm a tejfölt, ráteszem a padlizsánszeleteket, karikázok lilahagymát a tetejére, megszórom sajttal, néha a sajtot még szárított bazsalikommal is, és kb 10-15 perc alatt kész is a forró sütőben. Amíg sül, mosok valami zöldséget salátának. kész. tényleg gyors.

Nincsenek megjegyzések: