2010. január 18., hétfő

SAJTOS CSIGA

A tészta:
100 g vaj
250 g liszt (ennek kb harmada teljes kiőrlésű)
1 dl tej
1 csapott kiskanál sütőpor
1 csapott kiskanál só

A töltelék:
100 g vaj
160 g reszelt sajt
a felébe 1 kiskanál pirospaprika
a másik felébe 2 evőkanál pesto

A tésztát két részre osztom, kinyújtom, a tölteléket alaposan összekeverem, megkenem, feltekerem, éjszakára a hűtőbe teszem, másnap vékonyan szeletelem, forró sütőben kb 10 perc alatt készre sütöm.
(A receptet a gugliban kerestem, az első találatot próbáltam ki: ezt itt - azzal a különbséggel, hogy én vajjal csináltam és kevesebbet használtam belőle, illetve a fele töltelék paprikás, a másik fele bazsalikomos volt).

Nincsenek megjegyzések: