2009. február 3., kedd

BROKKOLIS QUICHE



250 g teljes liszt
125 g vaj
90 ml víz

brokkoli,
2 szál répa,
1 kisebb póré
2,5 dl tejföl
3 tojás
só, szerecsendió

A tésztához valókat gyorsan összegyúrom, beteszem a hűtőbe.
Fedő alatt megpárolom az összevágott répát, brokkoliszárat, kicsit később hozzáadom a pórét és a legVégén, egy pillanatra, hogy ne törjön, a brokkolirózsákat.
A tésztát kinyújtom, tortaformába simítom, az alját néhányszor villával megszurkálom, beleteszem a zöldségeket (a rózsákat egyenként) és leöntöm tojásos tejföllel, amibe sót és szerecsendiót teszek. Előmelegtett sütőben kb. 200 fokon kb fél óra alaa sütöm.

Hozzá céklasalátát ettünk (nyers cékla, alma, citrom, só).

Nincsenek megjegyzések: