2009. február 3., kedd

RAKOTT MÁNGOLD


Egy bögre rizst másfélszeres vízben megfőztem,
2 kisebb mángolnak felkockáztam a szárát, majd a leveleket is kb 2 cm-es csíkokra vágtam.
Kevés vajon pároltam a szárkockákat, egy-két perc múlva rádobtam a leveleket is.
Egy kis lábasban olivaolajon 3 gerezd apróra vágott fokhagymát megpároltam, ráöntöttem egy konzerv hámozott paradicsomot, sót, bazsalikomot.
Egy hőálló tálat vékonyan kivajaztam, beletettem a rizst, rá a mángoldot, megszórtam bazsalikommal, egy doboz (250 g) túrót elmorzsoltam a tetején, ráöntöttem a sűrűre főzőtt paradicsomot és gyerekek kedvéért egy kis reszelt sajtot szórtam a tetejére. kb 20 perc alatt átsütöttem.

1 megjegyzés:

liza007 írta...

és ha egy kicsit penészes ízű akkor már romlott vagy alapból olyan az íze?