2010. március 29., hétfő

MEDVEHAGYMÁS VAJAS KIFLI



A kifli receptjét régebben már itt leírtam.
Ahhoz képest annyit változtattam, hogy összekevertem 5 dkg puha vajat egy csokor apróra vágott medvehagymával és egy kevés sóval, azzal kenem meg a tésztát, mielőtt feltekerem a kifliket, a tetejüket sima vízzel kentem meg.


500 g liszt (ez most fele teljes búza, fele finomított)
20-25 g élesztő
3,5 dl tej vagy víz
1 kk cukor
2 kk só

Nálunk ma az ebéd cukkini krémleves volt ezzel a fűszervajas kiflivel. Ebéd közben jutott eszembe, hogy nem ma kellett volna ezt ennünk, hanem csütörtökön, hiszen most lesz zöld csütörtök és ez igazán zöld ebéd - bár még akkor is lehet, nem hiszem, hogy reklamálnának a gyerekek, mert nagyon voltak vele elégedve annak ellenére, hogy a napokban már kétszer is volt medvehagymás kifli:)...


2 megjegyzés:

siccike írta...

MMmmmmmm, ez megint csak nagyon finom!:-)

Névtelen írta...

Jelentem: elkészítettem a húsvéti vacsihoz és hatalmas sikere volt: finom, puha, szagos :) ízletes, könnyen, gyorsan készülő, nem vega és nem reform vendégeknek is tetsző, felvettük a családi repertoárba! Szerintem iskolai uzsinak is kitűnő, de kiránduláskor a hátizsákba is passzol. Köszönöm én is és a család is! Timi