2011. január 20., csütörtök

Rozskeksz

200 g rozsliszt
70 g barnacukor
70 g vaj
fél csomag sütőpor
1 tojás
1 kanál víz
dió, mogyoró, áfonya a tetejére

A tésztát összekevertem kicsit pihent a hűtőben utána kis golyókat csináltunk, amiket szétlapítottunk a nyújtódeszkán és a tetejükre tettünk egy-egy szem valamit. 180 °C sütőben sült. A recept innen van, egy icipicit átalakítva, mert a hűtőben épp egy 70 g-os vajdarab volt, egy tojás is 70 g (kb), szóval ez egy jelnek tűnt nekem:-)

2 megjegyzés:

Réka írta...

Megcsináltam ezt a kekszet, de nem rozs, hanem tönkölybúza lisztből. Így is nagyon finom lett. Kekszek közül nekem eddig ez ízlett a legjobban!

irisz írta...

hűűű, ezt én is kipróbálom mínusz egy tojás verzióban és majd referálok, hogy úgy milyen...