400 g liszt (én általában réteslisztet szoktam használni, de csináltam már finomlisztből is és graham lisztből is, mindegyik változat nagyon finom!)
40 g élesztő
2,5 dl langyos víz
csipetnyi cukor
2 csapott kávéskanál só
3-4 evőkanál olivaolaj
beleszórom egy tálba a lisztet, a közepébe ások egy kis gödröt:), belemorzsolom az élesztőt és annyi langyos vizet öntök rá, amennyi belefér a mélyedésbe, végül a vízbe beleteszem a csipet cukrot.
Így hagyom kelni kb fél órát... Amikor már így néz ki:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLYJAgwMdjvyEUcrcgWAcDmGmoXCdU97cb3PtMFaMzFmy9c0Vk4bpMmSHYfqDA0N9SjhLeST_WQ4Sni9j99aIIOggg0p7UBpCshu3ETB-yyWKgvdGps7klVzzJPvmAwe-wEyi3JeoiI-w/s320/pizza1.jpg)
Közben elkészítem a szószt, amihez hagymát dinsztelek, fokhagymát, beleteszem a bazsalikomot, paradicsomot, amikor forr, már le is zárom.
A tésztát, miután már szépen megkelt, 4-5 részre osztom, kerek pizzalapokat formálok belőlük (nem egyszerre, az elsőt minél előbb beteszem a forró sütőbe, amíg sül, készül a második....). Mi úgy szeretjük, ha jó vékony a tésztája:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7L3n0GYbcdBaLCt_GXhBwy0ECcGqplZmKMper8Z4SwFeN2iNSkaQWYTzSi7Axi0StE6Mu_eDX7xVaoV9PrcrTPXDVzgEX8OLyi39RxfirXASBKOfmkajtMMNN80161RdCZcJG5oF_4fI/s320/pizza.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEis9dNpKXVux3sWBmmB3w4fFTIf3CA_AZbz_AxCuMoBRLbNp5jH1kYH-P7tuDTYCzB09ySMQqUeF0eeTmUaUrDxOm3qTwQ3KCBY2HfCihxtUwOZLIj83CR5Xj8NNL_DWrpEGrGoHEpvazc/s320/pizza6.jpg)
3 megjegyzés:
Szia Ági!
Leírom a padlizsános pizza receptjét, hátha nektek is ízleni fog. Legnagyobb meglepetésemre a gyerekek is inkább ezt ették, mint az - általuk kért - szalámisat!
Hagymát pirítok, ráteszem az apró kockákra vágott padlizsánt, sózom, borsozom. Ha kész, teszek hozzá a paradicsomszószból. Ezzel kenem meg a pizzát és juhtúrót teszek a tetejére. (Legutóbb már nem pépesítettem a botmixerrel és így jobban ízlett mindenkinek.)
Szia Mónika,
nagyon örülök az új pizza-ötletednek, biztos, hogy ki fogom próbálni, mert nagyon tetszik! Majd megírom, ha eljutok odáig.
Szia Ági!
Képzeld, tegnap megmentett minket ez a recept. :-) Vendégeket vártunk, és néhány órával az érkezésük előtt, mikor nekiálltam volna főzni, kiderült, hogy romlott marhahúst adtak el nekünk, így a tervezett marhatokány ugrott...
Először nagyon elkeseredtem, mert a közelünkben már semmilyen normális bolt nem volt nyitva, de végül jött a mentőötlet: pizza. Emlékeztem rá, hogy a legegyszerűbb pizzareceptet nálad láttam, úgyhogy megkerestem, megcsináltam, rápakoltam amit itthon találtam, és mindenki nagyon elégedett volt vele. :-)
Megjegyzés küldése