2008. augusztus 29., péntek

MÁKOS KÖLES

Mostanában mindent, amit lehet, mákkal ennék. Reggel a zabkását vagy müzlit, valamelyik délben a gyerekek nagy örömére (és azt hiszem, életemben először, mert én különben sosem szerettem) mákos tészta volt az ebéd és pár nap alatt kétszer is csináltam mákos kölessütit.
Nagyon finom. 1 bögre köleshez fél bögre mákot és 3 bögre tejet használtam.

8 megjegyzés:

Lívi írta...

Ma én is mákos tésztát ettem :-) Tegnap előútt meg kölessütit. Egész vagy darált mákot tettél bele?

agnes írta...

Lívi:) annyira örülök, hogy néha elolvasod a recepteket, mert nem először neked köszönhetem, hogy valami pontatlanságot veszek bennük észre:)) igen, darált mákot tettem bele. (miért nem írod a 90 napos menüsort?)

Lívi írta...

Nem néha, hanem mindig elolvasom a receptjeidet! :-)

90 napos: mikor otthon voltunk, és anyósom főzött, valahogy elakadt a menüírás... Azóta meg nem volt időm/kedvem.

Tímea írta...

Ági, azt szeretném megkérdezni, hogy semmi mást nem szoktál beletenni? Én is megcsináltam, nagyon finom volt, de egy kicsit száraz lett. (Különben én is mindig elolvasom a recepteket, és csorgatom a nyálam, mert majdnem mindegyikben van tejtermék vagy tojás, így nekünk nem jó, de amiben egyik sincs, azokat azt hiszem mind kipróbáltuk. Majd küldök mailt is, már félig megírtam, csak be kéne fejezni.)

agnes írta...

Szia Timi,
talán a tej miatt? nekem is mindig szárazabb, mint mák nélkül, de nem túl száraz. talán egy picit több vízzel??? (Amúgy a mák nélküli változat pl. annyira nem száraz, hogy engem kifejezetten emlékeztet a klasszikus tejberizsre).
(a leveledet pedig várom:)

Névtelen írta...

Koszonom, hogy egy erdekes blog

Réka írta...

Szia!
Szeretném kipróbálni a receptet, de nem tudom, hogy cukor/méz nem-e kell bele, így nem merem megcsinálni....

agnes írta...

Szia Réka,
jaj, igen, lehet, hogy tényleg nem egyértelmű, de ha klikkelsz a szövegbena kölesstüti szóra, akkor látod az eredeti receptet: én meglocsolom mézzel, utána leöntöm vízzel, de persze, cukorral is lehet,
Mérni sajnos sosem mérek, nem tudom pontosan megmondani, hogy én mennyit teszek bele...
Ági