![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEje-z_-HBRnrdVLL7xLFqyMpiRIX9oDHad2MRQpaXslma41K7QHeXss5zs4dCfTe1mrQ4Qy98FITBSPx18Z4yX7WlUpaiPZGXVggADzY3xrxnvAOIPaK6EKrsBxUMk5NiMytHWBnU99gy8/s200/baklava1.jpg)
60 g mandula
60 g mogyoró
60 g dió
(mind durvára vágva/őrölve)
40 g vaj
3 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál kardamom
vanília
szirup:
40 g barnacukorfél citrom leve
1 dl narancslé
1 dl víz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtJOzEW7Cihh97JOl523VWlRLHtVp15GMm0jwdv4oeWNcUuO6NEtSVKccMi7FU28PLGSL8_TzZYzmeNSO3Ti5ji1wFZ94MwG9feXJlWOnz7UWgNqFJR0lsQMpB-A1KSxa5nN6QDgCogRk/s320/baklava.jpg)
A rétestésztát kinyújtva három egyenlő részre osztottam, a többi hozzávalót összekevertem.
Egy réteg tészta, egy réteg mézes mag... (háromszor).
200 fok, kb fél óra.
A még meleg sütire a már kihűlt szirup 2/3 részét ráöntöttem, a maradékot mindenki a saját tányérján.
Eléggé pici darab a süti, de a magok miatt nagyon laktató és nem annyira tömény, mint a hagyományos, igazi baklava (egyszer egy bolgár biológus lány csinált nekünk egy adag baklavát, nagyon finom volt, de elképesztően édes, ez meg sem közelíti...).
2 megjegyzés:
Tudod, mióta készülök rá??? Hiába tömény-én imádom!!!!!Muszáj megsütnöm.....
Hát, azért ez nem az igazi:), de nekem így jobb, hogy nem annyira édes. Egyébként a férjem is imádja a baklavát és ez a változat is nagyon ízlett neki.
Megjegyzés küldése