2009. június 15., hétfő

SAVANYÚ KRUMPLI TEJSZÍNES KARALÁBÉVAL


A négybe vágott krumplikat félig puhára főztem, majd beleforgattam egy citrom leve, héja + mustár + rozmaring + keverékébe, beletettem egy tűzálló tálba és 200 fokon pirosra sütöttem.
2 karalábét nagy kockákra vágtam, 2 kanál olivaolajon átsütöttem, amikor készen volt, egy csapott kiskanál lisztet, kevés tejszínt, t adtam hozzá (nálunk a gyerekek mindig szeretik, ha valamin van szósz/szaft, akármi) és megszórtam friss petrezselyemmel.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

A karalábét nem szeretem, de a krumplis megoldás nagyon tetszik! Nagyon jó ötlet!

Mónika írta...

Ez szuper volt!!!! Kicsit félve készítettem így el a krumplit (nekem így, citrommal-mustárral nagyon új volt), de nagyon-nagyon ízlett mindenkinek! A karalábét zabtejszínnel csináltam, az is nagyon finom lett. Egy héten belül harmadszorra csinálom:-)!