2009. június 23., kedd

SPENÓTOS KÖLESPALACSINTA

30 g kölespehely
20 g tk búzaliszt
250 ml tej
1 tojás
1 csipet só
2 evőkanál olaj

300 g spenót
fokhagyma, bazsalikom, só, egy evőkanál parmezán
kb 150 g fetasajt (kecske)

Igen, igen... ez már a sokadik spenót-tészta variáció, de nálunk a gyerekek mind nagyon szeretik (a spenót majdnem minden formáját), aminek én örülök és ezért van viszonylag gyakran spenótos-tésztás ebéd (arról nem beszélve, hogy nagyon gyors is:).
A palacsintatésztát összekevertem és hagytam állni kb 30 percet, majd kisütöttem (ebből az adagból csak nyolc palacsinta lett, de nagyon laktató, mi sok salátát ettünk mellé).

A spenótot egy kanál olivaolajon megdinszteltem, összeturmixoltam, hozzákevertem a fűszereket, a fetát és megtöltöttem a palacsintákat.A recept innen van (ide pedig egyszerűen úgy keveredtem, hogy beírtam a gugliba a kölespalacsinta szót németül:). Minden találatnál ugyanezekkel az arányokkal szerepelt a palacsinta receptje.

2 megjegyzés:

Tímea írta...

Szia Ági,
mit jelent a német receptekben a "dag"? Próbáltam szótárban rákeresni, de nem találtam.
Ebben a palacsintában összesen 50 g a lisztféle? Annyira jól néz ki, és van már kész párolt mángoldom, szeretném kipróbálni tojás- és sajtmentes változatban, bár a család nem nagyon örült az ötletnek...

agnes írta...

Szia Timi,
simán deka:) és igen, ez egy kis adag, legalábbis én az eredeti felét csináltam és nem lett belőle sok, csak pár darab. Nálunk szerették a lányok, de ők egyébként is mindenhogy szeretik a spenótot is meg a palacsintát is;)